Spaarinformatie

Op spaarrekeningen.nl vind je informatie over een groot aantal spaarrekeningen en deposito rekeningen. Daarnaast kun je handige spaarinformatie vinden. Op deze pagina vind je een overzicht van deze informatiepagina's. Klik op de links aan de linkerkant van de pagina voor meer informatie.
Veilig sparen De laatste jaren blijkt dat sparen niet altijd zonder risico is. Op deze pagina vind je informatie over veilig sparen.
Spaargaranties Voor veel spaarproducten geldt een garantieregeling. Op deze pagina vindt je uitgebreide informatie over deze spaargaranties.
Nederlandse garantieregeling Voor veel spaarproducten geldt een garantieregeling. Op deze pagina wordt de Nederlandse spaargarantieregeling (depositogarantiestelsel) beschreven.
Buitenlandse garantieregelingen In Nederland is een aantal banken actief dat onder een buitenlandse garantieregeling valt. Op deze pagina wordt beschreven welke banken dat zijn en wat de garantie inhoudt.
Nederlandse bankvergunningen Om als bank te mogen bankieren, heb je een bankvergunning nodig. Soms delen banken een vergunning. Op deze pagina vind je een overzicht van de banken met een Nederlandse bankvergunning.
Buitenlandse bankvergunningen Een aantal banken dat in Nederland actief is, heeft geen Nederlandse bankvergunning maar een buitenlandse bankvergunning. Op deze pagina vind je een overzicht.
Spaarvormen Op het moment dat je wilt gaan sparen, kun je kiezen uit allerlei verschillende spaarproducten. Op deze pagina vind je een overzicht van de populairste spaarvormen.
Deposito sparen Deposito sparen is sparen met een vaste looptijd en een vaste rente. Op deze pagina vind je meer informatie over deze populaire spaarvorm.
Jeugdsparen Jeugdsparen is een verzamelnaam voor spaarrekeningen voor jongeren. Op deze pagina vind je meer informatie over jeugdsparen.
Duurzaam sparen Bij duurzaam sparen weet je als spaarder dat je spaargeld goed wordt besteed. Op deze pagina vind je meer informatie over duurzaam sparen.
Klimsparen Klimsparen is een relatief nieuwe spaarvorm die momenteel door weinig banken aangeboden wordt. Op deze pagina wordt uitgelegd wat klimsparen is.
Banksparen Banksparen is een aantal jaren geleden geintroduceerd. Op deze pagina wordt uitgelegd wat banksparen is en waar je informatie over banksparen kunt vinden.
Internationaal sparen Het wordt steeds makkelijker om als Nederlands ingezetene te sparen in het buitenland. Op deze pagina gaan we in op de mogelijkheden van internationaal sparen.
Sparen via Savedo Sinds 2016 kun je via het platform van Savedo sparen in diverse Europese landen. Hoe dat werkt, leest u op deze pagina.
Ga direct naar:
Spaarrekeningen zonder voorwaarden
Alle spaarrekeningen vergelijken
Deposito rekeningen vergelijken
Jeugdsparen vergelijken
Duurzaam sparen vergelijken
Spaargarantie: wat houdt dat in?